STAPPENPLAN

 Diverse vacatures klik hier!  aanmelden schooljaar 2019/2020 en SE week/omslagweek trainingen, klik hier.

Huiswerk Begeleiding Venray –  in 5 stappen

 

1. Contact opnemen met de HBV:

je kunt bellen of mailen om een afspraak te maken voor een vrijblijvend intakegesprek.

 

2. Intakegesprek:

tijdens het vrijblijvend intakege-sprek met je ouder(s)/verzorger(s) bespreken we waar je tegenaan loopt en waarmee we je kunnen helpen. We bespreken onze aanpak en je kunt al je vragen stellen.

 

3. Werkwijze:

aan de hand van je agenda gaat de surveillant met jou samen de

 

 

 

 

aanpak van het leer- en maakwerk bespreken/plannen. Dit gebeurt dagelijks bij binnenkomst en doe je vervolgens zoveel mogelijk zelfstandig. De surveillant geeft tips en maakt de schriftelijke overhoringen en staat klaar om je vragen te beantwoorden. Voor de vakinhoudelijke ondersteuning ga je altijd naar de vakdocenten. Bij de HBV werken, nagenoeg voor alle vakken, gekwalificeerde vakdocenten. Deze professionele ondersteuning valt bij de HBV onder de huiswerkbegeleiding.

 

4. Voortgang:

we houden zoveel mogelijk contact met je ouders en met school, indien gewenst en nodig, zodat we altijd

 

 

 

 

snel kunnen reageren als er iets is

wat voor de begeleiding van belang is. Ook vinden we het prettig wanneer de ouder(s)/verzorger(s) bijzonderheden aan ons doorgeven die belangrijk zijn voor de begeleiding.

 

5. Evaluatiegesprek:

tijdens een persoonlijk evaluatiegesprek, om de 5 à 6 weken, samen met je ouder(s)/verzorger(s), informeren we je over de voortgang: hoe sta je ervoor, heb je nog iets nodig, heb je minder begeleiding nodig: ben je gemotiveerd genoeg om zelfstandig aan het werk te gaan! We stellen dan in overleg het plan van aanpak bij.